Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г дребна прясна риба
• 1-2 с.л. хайвер
• 1 глава лук
• 1 парче праз
• половин глава целина
• 1 корен магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме рибата, заливаме я с 6 ч.ч. студена вода, посоляваме и прибавяме ситно нарязания лук, нарязания на колелца праз, нарязаната на кубчета целина и остъргания магданозен корен. Варим 30 мин на умерен огън и прецеждаме бульона.
Смачкваме хайвера, наливаме 1 с.л. студена вода и бъркаме, докато получим еднородна гладка каша. Добавяме 1 к.ч. студена и малко топла вода.
Слагаме половината от тази смес в прецедения бульон, кипваме и прибавяме останалия хайвер. Варим 15 мин на умерен огън, отстраняваме от огъня, оставяме бульона да се утаи и отново го прецеждаме. Разпределяме рибата по чиниите и я заливаме с горещия бульон.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...