Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г дребна прясна риба
• 1-2 с.л. хайвер
• 1 глава лук
• 1 парче праз
• половин глава целина
• 1 корен магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме рибата, заливаме я с 6 ч.ч. студена вода, посоляваме и прибавяме ситно нарязания лук, нарязания на колелца праз, нарязаната на кубчета целина и остъргания магданозен корен. Варим 30 мин на умерен огън и прецеждаме бульона.
Смачкваме хайвера, наливаме 1 с.л. студена вода и бъркаме, докато получим еднородна гладка каша. Добавяме 1 к.ч. студена и малко топла вода.
Слагаме половината от тази смес в прецедения бульон, кипваме и прибавяме останалия хайвер. Варим 15 мин на умерен огън, отстраняваме от огъня, оставяме бульона да се утаи и отново го прецеждаме. Разпределяме рибата по чиниите и я заливаме с горещия бульон.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...