Продукти за 3-4 порции:
• 1 глава от средно голям шаран
• 1/2 к.ч. олио
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1/2 к.ч. ориз
• 1-2 домата
• 1 дафинов лист
• 5-6 зърна черен пипер
• 3-4 с.л. кисело мляко
• 1 жълтък
• смлян черен пипер
• магданоз, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите на колелца, целината - на тънки и дълги ивици, а доматите - на четвъртинки. Прибавяме дафиновия лист и зърната черен пипер, посоляваме, заливаме с 1 л вода и варим, докато зеленчуците омекнат.
Прецеждаме бульона и слагаме в него рибената глава и ориза. Варим още 20 мин, посоляваме и застройваме с жълтъка, който сме разбили заедно с киселото мляко.
Поръсваме готовата чорба със смлян черен пипер и ситно нарязан магданоз, подправяме я с лимонов сок и поднасяме, като главата сервираме в отделна чиния, а топлата чорба – в супник.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...