Продукти:
• 2 кг чорбаджийски чушки
• 1 кг зелени домати
• 1 кг моркови
• 500 г лук
• 2 връзки магданоз
• 1 глава чесън
• 1,2 л вода
• 1,2 л оцет
• 500 г захар
• 200 г сол
• 200 мл олио
Начин на приготвяне:
Леко запичаме подрязаните към дръжките чушки. Нарязваме морковите на кръгчета, а доматите набождаме с игла тук-там. Лука и чесъна нарязваме на филийки.
Редим зеленчуците на пластове в буркани като слагаме между редовете чесън и магданоз. От изброените продукти сваряваме марината, с която заливаме чушките. Затваряме бурканите херметически и ги държим на хладно място. Не стерилизираме.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...