Продукти:
• чушки върхари
• здрави зелени доматчета
• моркови
• 1 глава целина
• корнишончета
• млад зелен фасул
• червено зеле
• карфиол
• цели малки динчета или резени диня
• хрян
За саламурата:
• 4 части вода
• 1 част оцет
• по 1 к.ч. сол на всеки литър течност
• дафинови листа, бахар
• черен пипер на зърна
Начин на приготвяне:
Подрязваме дръжките на върхарите и ги набождаме тук-там с игла. Доматчетата също наизбождаме с игла, зелето нарязваме на по-големи резени, карфиола накъсваме на розички, обелените целина и моркови нарязваме на кубчета, корнишоните и зеления фасул подрязваме. Редим зеленчуците на пластове, слагайки между редовете по 1-2 лентички хрян.
Сваряваме саламура от изброените продукти, оставяме я да изстине и заливаме с нея туршията. След три-четири дни започваме да претакаме ежедневно в продължение на 1 седмица. След това затискаме с кръстачка и чист речен камък и прибираме на хладно и тъмно място.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....