Кулинарни рецепти » Червени чушки в оцет

 Червени чушки в оцет

Продукти:

• 5 кг червени чушки
• 1,5 л оцет
• дафинови листа
• препържено олио

Начин на приготвяне:

Избираме малки, здрави и еднакви на големина червени чушки и им цепваме върховете. Нареждаме ги плътно в буркани, като тук-там слагаме дафинов лист.

Кипваме оцета и щом изстине, заливаме чушките. Отгоре наливаме по 1 пръст олио. Затваряме херметически и държим на хладно и тъмно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало