Продукти:
• 4 кг червени камби
• 2 кг карфиол
• 1 кг моркови
• 300 г листа от целина
• 180 г сол
• 100 г мед
• 100 г захар
• 1 л оцет
• 200 мл олио
• 3-4 дафинови листа
• 1 пакетче черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме камбите на четвъртинки, а карфиола накъсваме на малки розетки. Морковите режем на колелца, а целината на ситно. Разбъркваме зеленчуците с половината сол и всичката захар и оставяме да престоят 10 часа.
Отделеният сок смесваме с останалата сол, оцета, меда, олиото, подправките и варим 10 мин. Заливаме с врялата марината зеленчуците и след 6 часа прехвърляме туршията в подходящ съд. След 10-15 дни туршията е готова.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...