Продукти:
• 2 ч.ч. ориз
• 1 л прясно мляко
• 1 к.ч. стафиди
• 2-3 с.л.захар
Начин на приготвяне:
Сипваме ориза в малко количество вряща вода и варим, докато набъбне. Прибавяме подсладеното горещо мляко и продължаваме да варим до готовност.
След това смесваме със стафидите, изсипваме в намаслена тавичка и запичаме в умерено загрята фурна. Сервираме пудинга със сметана.
Всяка риба е по-постна от месото Погрешно. Риби като сьомгата и скумрията съдържат 10 -15% мазнини,докато в свинското филе, бялото пилешко или телешкия стек те са не повече от 3 до 5 %. Разликата...
Като родина на дафиновия лист се смятат страните от Средиземноморието - Гърция, Турция, Италия, Франция, Испания, Португалия и др. По форма лавровото дърво прилича на красива зелена пирамида. То мо...
Синтезиран от кожата ни под въздействието на слънчевите лъчи, той подобрява настроението, укрепва имунната система, предпазва от рак. На пръсти се броят храните, които го съдържат (месо, тлъста риба, ...
Когато организмът изпитва недостиг от полезни вещества, той ни предупреждава и ни отправя зов за помощ. Прави го посредством кожата на лицето, която реагира на всяка промяна в начина ни на хранене. ...