Продукти: (за 4 порции)
• 500 г моркови
• 2 ябълки
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. грис
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите на кръгчета, задушаваме ги в млякото, докато омекнат и после ги пасираме. Сипваме гриса и бъркаме непрекъснато, докато сместа се сгъсти.
Прибавяме обелените и настъргани ябълки, посоляваме и оформяме от сместа кюфтенца. Нареждаме ги в намаслена тавичка и ги изпичаме в умерено загрята фурна.
При сервиране гарнираме със сметана.
Количество холестерол в 100 г продукт Плодове и зеленчуци 0 Безсолен бял хляб 1 мг Растителни масла 1 мг Обезмаслено прясно и кисело мляко 2 мг Оризови макарони 2 мг Прясно мл...
От древността на кехлибара се приписва свойството да дарява притежателя си с дълголетие и дори безсмъртие. От тази смола са приготвяли лечебни мехлеми за рани, при лечение на кръвохрачене, при болести...
Българската кухня е пикантна, защото се приготвя с разнообразни подправки. Според физиолозите тяхната употреба не е просто каприз или хрумване, а необходимост, повишаваща усвояването на храната и подо...
Често казват, че женските пъпеши с по-широко петно отдолу са по-вкусни от мъжките. Не вярвайте! Както ангелите, така и пъпешите нямат пол. Ширината на петното не е свързана нито с вкуса на плода, нито...