Продукти: (за 4 порции)
• 4 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. булгур
• 3 картофа
• 2 моркова
• 40 г краве масло
• захар, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме булгура в подсолена вода и го пасираме.
Задушаваме зеленчуците в малко количество вода и също ги пасираме. Прибавяме булгура и разреждаме полученото пюре с горещото мляко. Подправяме със захар и сол.
При сервиране във всяка чиния слагаме парченце масло.
Маслиновото дърво изисква по-топъл климат и е характерен вид почти за цялото Средиземноморие, включително и за нашите южни съседи Гърция и Турция, където се отглежда в градини като овощно дърво. У нас...
Начинът, по който се вземат лекарствата, е от значение за тяхната ефикасност. 1. Хапчетата се пият с голямо количество вода. Тя улеснява абсорбирането им и ускорява лечебното въздействие. 2. Не см...
Ако искате да спазвате диета, започнете с въпроси към самата себе си. Отговорите на тези въпроси ще ви помогнат да се убедите в необходимостта от диета и да изберете своя индивидуална програма за нама...
При язва на стомаха и дванадесетопръстника по време на оздравяване след рязко обостряне; при нерязко обостряне на хроничния гастрит и при преминал остър гастрит. Целта е умерено и щадящо стомашн...