Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. грис
• 4 ч.ч. прясно мляко
• 2 с.л. захар
• 40 г краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
На тънка сруйка сипваме гриса в 1-2 ч.ч. кипяща вода и варим до готовност, като непрекъснато бъркаме. Прибавяме горещото мляко, в което сме разтворили захарта и възвираме на огъня. Накрая подправяме с разтопеното масло.
За лечебни цели се използват плодовете, кората, цветовете и даже семената и листата на калината. Плодовете се събират през септември, кората – през ранната пролет, а цветовете – по време на растежа пр...
Репеят е двугодишно тревисто растение с вретеновиден месест корен, сивокафяв отвън и бял и сочен отвътре. Стъблото е високо до 1,5 м, силно разклонено. Цветовете са двуполови с тръбесто венче, което н...
На женската красота и здраве влияят освен витамините и цял комплекс минерални вещества. Те поддържат в организма оптимален киселинно-алкален баланс, обмяната на веществата, „изграждат” костите. Ж...
В съвременните условия все повече нараства интересът към антиоксидантите – вещества, които очистват организма от вредните свободни радикали и пречат за развитието на много болести. Тези вълшебни вещес...