Продукти: (за 4 порции)
• 2 банана
• 2 ябълки
• 1 портокал
• 2 ч.л. сироп по избор
• сокът от 1 лимон
Начин на приготвяне:
Обелваме плодовете и ги нарязваме на малки парченца. Смесваме ги и заливаме със сиропа и лимоновия сок. Разбъркваме и оставяме салатата в хладилник за 1-2 часа.
Още жителите на древна Eлада и на Рим са познавали това вълшебно растение и ласкаво го наричали петроселинум - “растящо на камък”. У нас магданозът е любима подправка. Нека да добавим - и чудесно лека...
При язва на стомаха и дванадесетопръстника по време на оздравяване след рязко обостряне; при нерязко обостряне на хроничния гастрит и при преминал остър гастрит. Целта е умерено и щадящо стомашн...
Плодовете на мушмулата зреят през септември, но остават на дървото и след окапване на листата, до към ноември. Те са кафявотзеленикави, кълбовидни, на върха с остатък от чашката, със сладко-тръпчив вк...
Този кореноплод е истинско съкровище. В него има няколко пъти повече в сравнение с останалите зеленчуци провитамин А. А именно той поддържа здраво сърцето, нормализира формулата на кръвта, подобрява и...