Продукти:
• 10 кг добре узрели домати
• 500 г люти чушки
• 400 мл олио
• 200 мл оцет
• 2 китки копър
• 300 г захар
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Смиламе доматите и варим, докато се сгъстят. Прибавяме почистените от дръжките и надупчени люти чушки, наситнения копър, оцета, олиото, захарта и солта. Варим повторно до сгъстяване.
Насипваме топлата лютеница в чисти и сухи буркани, затваряме и стерилизираме 30 мин.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...