Продукти:
• 10 кг добре узрели домати
• 500 г люти чушки
• 400 мл олио
• 200 мл оцет
• 2 китки копър
• 300 г захар
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Смиламе доматите и варим, докато се сгъстят. Прибавяме почистените от дръжките и надупчени люти чушки, наситнения копър, оцета, олиото, захарта и солта. Варим повторно до сгъстяване.
Насипваме топлата лютеница в чисти и сухи буркани, затваряме и стерилизираме 30 мин.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...