Продукти:
• 10 кг добре узрели домати
• 500 г люти чушки
• 400 мл олио
• 200 мл оцет
• 2 китки копър
• 300 г захар
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Смиламе доматите и варим, докато се сгъстят. Прибавяме почистените от дръжките и надупчени люти чушки, наситнения копър, оцета, олиото, захарта и солта. Варим повторно до сгъстяване.
Насипваме топлата лютеница в чисти и сухи буркани, затваряме и стерилизираме 30 мин.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...