Продукти: (за 6 порции)
• 300 г пресни гъби
• 2 моркова
• бялото месо от 1 пиле
• 3 кренвирша
• 2 домата
• 2 стръка пресен лук
• 1 щипка смляно индийско орехче
• 1 с.л. разтопено краве масло
• 1 малка главичка лук
• 2-3 листа от целина
• 2 скилидки чесън
• 1 ч.л. вегета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилешкото месо и гъбите в 8 ч.ч. подсолена вода. След това ги нарязваме и ги връщаме в бульона. Прибавяме нарязаните моркови, кренвирши, стар лук и листа от целина. Сипваме обелените и настъргани домати и варим супата, докато зеленчукът омекне.
Запържваме в разтопеното масло ситно нарязаните пресен лук и чесън. Изсипваме запръжката във врящата супа и подправяме с вегета и индийско орехче. Разбъркваме и отстраняваме от огъня. Поднасяме супата, поръсена с черен пипер.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...