Продукти: (за 6 порции)
• 300 г пресни гъби
• 2 моркова
• бялото месо от 1 пиле
• 3 кренвирша
• 2 домата
• 2 стръка пресен лук
• 1 щипка смляно индийско орехче
• 1 с.л. разтопено краве масло
• 1 малка главичка лук
• 2-3 листа от целина
• 2 скилидки чесън
• 1 ч.л. вегета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилешкото месо и гъбите в 8 ч.ч. подсолена вода. След това ги нарязваме и ги връщаме в бульона. Прибавяме нарязаните моркови, кренвирши, стар лук и листа от целина. Сипваме обелените и настъргани домати и варим супата, докато зеленчукът омекне.
Запържваме в разтопеното масло ситно нарязаните пресен лук и чесън. Изсипваме запръжката във врящата супа и подправяме с вегета и индийско орехче. Разбъркваме и отстраняваме от огъня. Поднасяме супата, поръсена с черен пипер.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...