Продукти: (за 6 порции)
• 300 г пресни гъби
• 2 моркова
• бялото месо от 1 пиле
• 3 кренвирша
• 2 домата
• 2 стръка пресен лук
• 1 щипка смляно индийско орехче
• 1 с.л. разтопено краве масло
• 1 малка главичка лук
• 2-3 листа от целина
• 2 скилидки чесън
• 1 ч.л. вегета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилешкото месо и гъбите в 8 ч.ч. подсолена вода. След това ги нарязваме и ги връщаме в бульона. Прибавяме нарязаните моркови, кренвирши, стар лук и листа от целина. Сипваме обелените и настъргани домати и варим супата, докато зеленчукът омекне.
Запържваме в разтопеното масло ситно нарязаните пресен лук и чесън. Изсипваме запръжката във врящата супа и подправяме с вегета и индийско орехче. Разбъркваме и отстраняваме от огъня. Поднасяме супата, поръсена с черен пипер.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...