Продукти:
• 3 кг червени домати
• 2 кг лук
• 100 г захар
• 3 с.л. горчица
• сол, черен пипер
• 1-2 щипки настъргано индийско орехче
• оцет
Начин на приготвяне:
Нарязваме доматите на парченца. Обелваме и нарязваме ситно лука. Смесваме доматите и лука и ги задушаваме 1/2 час на слаб огън. Оставяме сместа да изстине и я прекарваме през машинка за месо.
Подправяме със захар и оцет и отново варим сместа на слаб огън. Бъркаме периодично сместа, докато се сгъсти, слагаме горчицата и подправките. Оставяме пюрето да изстине и го насипваме в буркани, които затваряме и стерилизираме 20 минути.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...