Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 питомен заек /около 1 кг/
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 3 ч.ч. ориз
• 1 кг домати
• 2 чушки
• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В отворена тенджера под налягане сгорещяваме част от олиото и запържваме месото, нарязано на порции, докато хване златиста коричка. Прибавяме ситно нарязания лук, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 15 мин.
Изчистваме зеленчуците и ги измиваме. Попарваме доматите във вряла вода, обелваме ги и ги нарязваме. Изчистваме ориза, измиваме го и го запържваме в останалата мазнина. Изсипваме го в тенджерата, прибавяме доматите и нарязаните на тънки ивички пиперки, посоляваме и поръсваме с черен пипер и брашното.
Затваряме тенджерата и отново я слагаме на огъня. Варим 10 мин след като започне да съска. Поднасяме ястието поръсено със ситно нарязани магданоз и копър и подправено със счукан чесън.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...