Кулинарни рецепти » Заек с ориз

 Заек с ориз

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 питомен заек /около 1 кг/
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 3 ч.ч. ориз
• 1 кг домати
• 2 чушки
• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• магданоз, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

В отворена тенджера под налягане сгорещяваме част от олиото и запържваме месото, нарязано на порции, докато хване златиста коричка. Прибавяме ситно нарязания лук, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 15 мин.

Изчистваме зеленчуците и ги измиваме. Попарваме доматите във вряла вода, обелваме ги и ги нарязваме. Изчистваме ориза, измиваме го и го запържваме в останалата мазнина. Изсипваме го в тенджерата, прибавяме доматите и нарязаните на тънки ивички пиперки, посоляваме и поръсваме с черен пипер и брашното.

Затваряме тенджерата и отново я слагаме на огъня. Варим 10 мин след като започне да съска. Поднасяме ястието поръсено със ситно нарязани магданоз и копър и подправено със счукан чесън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало