Продукти:
• 1 пакет фини кори
• половин пакетче краве масло
• 3 яйца
• 250 г захар
• 500 г извара
• 50 г стафиди
• 30 г галета
• 1 лимон
За крема:
• 1 ч.ч. захар
• 1 с.л. брашно
• 5 жълтъка
• 1 ванилия
• 2 с.л. краве масло
Начин на приготвяне:
Разбиваме хубаво захарта с изварата – да се получи гладък крем. Прибавяме настърганата лимонова кора, стафидите и разбитите на сняг белтъци. Разбъркваме внимателно.
Заляпяме корите две по две с масло. Всеки двоен лист намазваме в единия край с масло и пооръсваме леко с галета. В другия край разстиламе част от приготвената плънка с извара. Завиваме внимателно на руло.
По същия начин постъпваме с останалите кори. Нареждаме рулата в намаслена тава и ги печем в умерено загрята фурна до порозовяване.
Отделно приготвяме гъст крем от захарта, брашното, млякото, ванилията и разбитите жълтъци. Бъркаме сместа на котлона, докато започне да пуща мехурчета. След като свалим крема от огъня, прибавяме 2 с.л. масло, разбъркваме и заливаме изпечения щрудел.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...