Продукти:
• 1 пакет фини кори
• половин пакетче краве масло
• 3 яйца
• 250 г захар
• 500 г извара
• 50 г стафиди
• 30 г галета
• 1 лимон
За крема:
• 1 ч.ч. захар
• 1 с.л. брашно
• 5 жълтъка
• 1 ванилия
• 2 с.л. краве масло
Начин на приготвяне:
Разбиваме хубаво захарта с изварата – да се получи гладък крем. Прибавяме настърганата лимонова кора, стафидите и разбитите на сняг белтъци. Разбъркваме внимателно.
Заляпяме корите две по две с масло. Всеки двоен лист намазваме в единия край с масло и пооръсваме леко с галета. В другия край разстиламе част от приготвената плънка с извара. Завиваме внимателно на руло.
По същия начин постъпваме с останалите кори. Нареждаме рулата в намаслена тава и ги печем в умерено загрята фурна до порозовяване.
Отделно приготвяме гъст крем от захарта, брашното, млякото, ванилията и разбитите жълтъци. Бъркаме сместа на котлона, докато започне да пуща мехурчета. След като свалим крема от огъня, прибавяме 2 с.л. масло, разбъркваме и заливаме изпечения щрудел.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...