Продукти:
• 1 кг брашно
• 1 ч.ч. олио
• 200 г счукани орехи
• 200 г захар
• 1 с.л. оцет
• 1 равна ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното върху масата, правим кладенче в средата и изсипваме в него солта, оцета, 1 с.л. мазнина и малко хладка вода. Замесваме меко тесто, което разпределяме на 12 топки. Намазваме ги с олио, покриваме ги с кърпа и ги оставяме 1 час да втасват.
От всяка топка разточваме кора. Нареждаме корите леко нагънати в тавичка, като всяка ръсим с олио, орехови ядки и захар. Изпичаме млина в умерено загрята фурна. Още топъл го поръсваме с подсладена вода. После го завиваме с кърпа, за да омекне.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...