Кулинарни рецепти » Щрудел с грис

 Щрудел с грис

Продукти:

• 1,5 кг ябълки
• 1 ч.ч. грис
• 1 ч.ч. брашно
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 1 непълна ч.ч. разтопено краве масло
• 1 бакпулвер
• 1-2 ч.л. канела или ванили
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

В дълбок сух съд слагаме гриса, брашното, 1 ч.ч. захар, бакпулвера и размесваме добре.

Обелваме ябълките, настъргваме ги на едро ренде, прибавяме останалата захар и канелата и разделяме на три равни части.

В намаслена тавичка посипваме на равномерен пласт 1 ч.ч. от грисовата смес, отгоре разтиламе 1/3 от ябълките, пак посипваме с грисова смес и пак с ябълки. Повтаряме това още веднъж, така че последният пласт да е от ябълки. Поливаме щрудела с разтопеното масло и печем в умерена фурна.

Опечения щрудел поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало