Продукти:
• 1,5 кг ябълки
• 1 ч.ч. грис
• 1 ч.ч. брашно
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 1 непълна ч.ч. разтопено краве масло
• 1 бакпулвер
• 1-2 ч.л. канела или ванили
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
В дълбок сух съд слагаме гриса, брашното, 1 ч.ч. захар, бакпулвера и размесваме добре.
Обелваме ябълките, настъргваме ги на едро ренде, прибавяме останалата захар и канелата и разделяме на три равни части.
В намаслена тавичка посипваме на равномерен пласт 1 ч.ч. от грисовата смес, отгоре разтиламе 1/3 от ябълките, пак посипваме с грисова смес и пак с ябълки. Повтаряме това още веднъж, така че последният пласт да е от ябълки. Поливаме щрудела с разтопеното масло и печем в умерена фурна.
Опечения щрудел поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...