Продукти:
• 1,5 кг ябълки
• 1 ч.ч. грис
• 1 ч.ч. брашно
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 1 непълна ч.ч. разтопено краве масло
• 1 бакпулвер
• 1-2 ч.л. канела или ванили
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
В дълбок сух съд слагаме гриса, брашното, 1 ч.ч. захар, бакпулвера и размесваме добре.
Обелваме ябълките, настъргваме ги на едро ренде, прибавяме останалата захар и канелата и разделяме на три равни части.
В намаслена тавичка посипваме на равномерен пласт 1 ч.ч. от грисовата смес, отгоре разтиламе 1/3 от ябълките, пак посипваме с грисова смес и пак с ябълки. Повтаряме това още веднъж, така че последният пласт да е от ябълки. Поливаме щрудела с разтопеното масло и печем в умерена фурна.
Опечения щрудел поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...