Кулинарни рецепти » Щрудел с тиква

 Щрудел с тиква

Продукти:

• 1 ч.ч. разтопено краве масло
• 500 г брашно
• 1 щипка сол
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 1 к.ч. трохи от сухар

За плънката:

• 2 ч.ч. пюре от печена тиква
• 30 г краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2-3 с.л. захар
• 1 к.ч. едро счукани орехи

Начин на приготвяне:

От брашното, разтопеното масло, содата, солта и хладка вода омесваме меко тесто, без много да го измесваме. Оставяме тестото да престои 30 мин.

Разтриваме опечената тиква на пюре и я запържваме в сгорещеното масло. Прибавяме млякото и захарта и бъркаме на огъня, докато сместа да се сгъсти. След това изчакваме да изстине, прибавяме едро счуканите орехи и разбъркваме.

Разточваме от готовото тесто 2 кори. Застиламе с едната дъното на намаслена и поръсена със сухара тавичка. Отгоре разстиламе плънката на пласт дебел около 2 см. Покриваме с втората кора. Надупчваме щрудела на 2-3 места с вилица и печем в силна фурна.

Изчакваме готовият щрудел да изстине и обилно поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало