Кулинарни рецепти » Сиренки с желе

 Сиренки с желе

Продукти:

• 500 г извара
• 80 г брашно
• 1 яйце
• 60 г захар
• 1 щипка сол
• 2 ванилии
• 60 г стафиди
• 40 г желе
• бели сухари за панировка
• 300 мл олио

Начин на приготвяне:

Претриваме изварата два пъти през сито. Слагаме я в дълбок съд и пресяваме над нея брашното. Добавяме солта, захарта и ванилията и размесваме добре.

Внимателно сипваме разбитото яйце и замесваме гладко твърдо тесто. Правим го на топка, завиваме го в найлонов плик и го поставяме за 20 мин на хладно.

След това разделяме тестото на 8-10 топки и оформяме кръгчета с диаметър 5-7 см. За плънката смесваме стафидите с желето.

Загряваме фурната на 180 градуса.

Слагаме плънката върху изварените кръгчета, внимателно събираме краищата и оформяме топки, които овалваме в счуканите бели сухари.

Загряваме олиото и изпържваме сиренките до златисто, после ги слагаме за 10-15 мин във фурната. При поднасяне можем да ги посипем с пудра захар.

Автор: Димитрина Георгиева

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало