Продукти:
• 1 пакет готово бутер тесто
• 1 белтък
• 2 жълтъка
• 2 чушки
• 250 г кайма
• 50 г замразен грах
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме чушките от семето и ги нарязваме на ситно. Прибавяме каймата, граха, 1 жълтък, черен пипер и сол. Разбъркваме.
Разстиламе тестото върху масата и го разрязваме на по-големи квадрати. Намазваме краищата им с белтъка. Разстиламе отгоре плънката, навиваме квадратите на рулца и залепваме намазаните с белтък краища.
Нареждаме закуските в тавичката със залепената страна надолу. Намазваме ги отгоре с втория жълтък, който сме разбили с малко вода. Печем 15-20 мин при температура 200°С, докато рулцата хванат златиста коричка отгоре.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...