Продукти:
• 1 пакет готово бутер тесто
• 1 белтък
• 2 жълтъка
• 2 чушки
• 250 г кайма
• 50 г замразен грах
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме чушките от семето и ги нарязваме на ситно. Прибавяме каймата, граха, 1 жълтък, черен пипер и сол. Разбъркваме.
Разстиламе тестото върху масата и го разрязваме на по-големи квадрати. Намазваме краищата им с белтъка. Разстиламе отгоре плънката, навиваме квадратите на рулца и залепваме намазаните с белтък краища.
Нареждаме закуските в тавичката със залепената страна надолу. Намазваме ги отгоре с втория жълтък, който сме разбили с малко вода. Печем 15-20 мин при температура 200°С, докато рулцата хванат златиста коричка отгоре.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...