Продукти:
• 10 кг домати
• 1 кг чорбаджийски чушки
• 2 ч. ч. олио
• 1/2 ч. ч. захар
• 1 връзка копър
• 1/2 ч. ч. сол
Начин на приготвяне:
Смлените домати варим, докато сместа остане наполовина. Опуканите и почистени от дръжките чорбаджийки смиламе и добавяме към пюрето.
При постоянно бъркане прибавяме малко по малко олиото, захарта, солта, по желание черен пипер и накрая ситно нарязания копър.
Горещата смес насипваме в затоплени буркани. Стерилизираме 10 минути и прибираме на хладно.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...