Продукти:
• 1 кг лапад
• 500 г картофи
• 1 глава лук
• 150 г сирене
• 1 яйце
• 2-3 с.л. галета
• магданоз, черен пипер, сол
• брашно и яйца за паниране
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Почистваме, измиваме и нарязваме лапада (не много ситно). Задушаваме го в собствената му вода, докато омекне, след което го сваляме от огъня и пасираме.
Прибавяме ситно нарязания лук, сварените и намачкани картофи, натрошеното сирене и ситно нарязания магданоз. Подправяме с черен пипер и сол и омесваме много добре, като прибавяме по малко галета.
После оформяме кюфтенца, които овалваме в брашно, потапяме в яйца и изпържваме в сгорещената мазнина.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...