Продукти:
• 13 кг камби
• 2 л вода
• 1 л оцет
• 3 с.л. олио
• сол на вкус
• 1 с.л. захар
• 1-2 дафинови листа
• черен пипер на зърна
Начин на приготвяне:
Изчистваме камбите от семенната част.
Възвираме марината от изброените продукти и бланшираме в нея камбите 3-4 мин, докато леко си променят цвета. Отцеждаме, нареждаме ги в буркани и ги заливаме с маринатата.
Затваряме херметически и стерилизираме 15 мин.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...