Продукти:
• 2 кг чорбаджийски чушки
• 1 кг моркови
• 700 мл оцет
• 350 г захар
• 350 мл вода
• 70 г сол
• 10 г черен пипер
• 2 връзки копър
• 1 глава целина
• 2 глави чесън
• 300 мл олио
Начин на приготвяне:
Отрязваме дръжките на чушките и ги пържим в сгорещеното олио, докато леко си сменят цвета. Отцеждаме. Настъргваме морковите и целината на едро ренде. Наситняваме копъра и объркваме всичко това с чушките.
Редим сместа в малки бурканчета като между редовете ръсим черен пипер и наситнен чесън. Заливаме с изстиналото олио, затваряме херметически и стерилизираме 5 мин.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...