Продукти: (за 4 порции)
• 500 г шилешко месо
• 1 було
• 1 глава лук
• 4 домата
• 5-6 розички от карфиол
• 1 к.ч. грах
• 3-4 картофа
• 3-4 месести пиперки
• 1-2 люти чушлета
• 1 к.ч. олио
• четвърт пакетче краве масло
• 1-2 ч.ч. гореща вода
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. ситно нарязан магданоз
• 1 ч.л. ситно нарязан копър
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на порции, посоляваме го, слагаме го в плитък и широк съд и го заливаме с горещата вода и част от олиото. Варим го около 40 мин на умерен огън.
Прибавяме всичките зеленчуци /без лютите чушки/, които сме почистили, нарязали и смесили като за салата. Поръсваме ястието с червения пипер, посоляваме го, прибавяме лютите чушлета, заливаме го с останалото олио и го покриваме с булото.
Захлупваме плътно съда и варим около 1 час на тих огън. Преди да поднесем, заливаме с разтопеното масло и поръсваме със ситно нарязаните магданоз и копър.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...