Кулинарни рецепти » Равиоли с плънка от тиква

 Равиоли с плънка от тиква

Продукти:

• 400 г готово тесто
• 400 г изчистена тиква
• 2 с.л. зехтин
• 1 яйце
• 50 г галета
• 50 г пармезан
• 1 с.л. копър
• 1 щипка чили
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме тиквата на малки парчета, поръсваме я със зехтин, черен пипер и сол и печем около 40 мин в умерено загрята фурна – докато омекне. После я пасираме, прибавяме наситнения копър, чилито, жълтъка, пармезана и галетата и внимателно разбъркваме.

Разточваме тестото на голяма кора, от която изрязваме квадратчета. Слагаме по малко от плънката в средата на всяко квадратче, прегъваме по диагонал и прищипваме краищата, за да залепнат.

Варим равиолите 5 мин в подсолена вода, след което ги изваждаме с решетеста лъжица. Поднасяме със сос по избор.

Автор: Петя Костова

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало