Продукти: (за 4 порции)
• 350-400 г фарфали
• 200 г шунка
• 500 г броколи
• 1 глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• 2 с.л. краве масло
• 200 г извара
• 150 г настърган пармезан
• 4 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пастата в подсолена вода, след което отцеждаме и изплакваме.
Разделяме броколито на малки розички, като нарязваме стъбълцата. Варим ги 5-6 мин в кипяща подсолена вода и също ги отцеждаме.
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги задушаваме в разтопеното масло. Щом поомекнат, прибавяме броколито и нарязаната на кубчета шунка и ги позапържваме. После сипваме претритата през сито извара и настъргания пармезан. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, прибавяме фарфалите и разбъркваме.
При непрекъснато бъркане загряваме на огъня, докато се разтопи пармезанът. Разпределяме в затоплени чинии за сервиране и поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...