Кулинарни рецепти » Фарфали с пресни подправки и маслини

 Фарфали с пресни подправки и маслини

Продукти: (за 6 порции)

· 450 г фарфали
· 2 връзки пресен босилек
· 1 връзка магданоз
· 4 скилидки чесън
· 250 мл зехтин
· 150 г черни маслини
· 100 г пушена сьомга
· 1 с.л. лимонов сок
· 1 щипка настъргано индийско орехче
· 150 г настърган пармезан
· сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

С миксер пасираме изчистените и измити треви и наситнения чесън. Прибавяме настъргания кашкавал и разбъркваме. С бъркане наливаме на тънка струйка зехтин, докато се сгъсти. Прехвърляме в тиган.

Добавяме нарязаната на кубчета сьомга, нарязаните на по-големи парченца маслини и лимоновия сок. Подправяме на вкус със сол, черен пипер и индийско орехче и разбъркваме добре. Затопляме сместа на слаб котлон 4-5 мин, за да се съчетаят ароматите.

Сваряваме пастата в 4 л подсолена вода, отцеждаме и я прибавяме в тигана. Объркваме всичко и сервираме с препечен хляб.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало