Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 кг тиква
• 60 г краве масло
• 1 глава нарязан лук
• 4 ч. ч. зеленчуков бульон
• 3/4 ч. ч. сладка сметана
• пресен риган
• черен пипер, сол
• 1 тиква за поднасяне
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквата и я нарязваме на кубчета. Затопляме маслото в тенджера, добавяме лука и 15 минути ги задушаваме. Слагаме тиквата и бульона. Затваряме тенджерата и готвим 20 минути.
Отцеждаме и пасираме до получаване на еднородна смес. Добавяме сметаната, подправяме със сол и черен пипер и разбъркваме добре на слаб огън.
Поднасяме в издълбана тиква, като поръсваме супата с пресен риган.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...