Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 кг тиква
• 60 г краве масло
• 1 глава нарязан лук
• 4 ч. ч. зеленчуков бульон
• 3/4 ч. ч. сладка сметана
• пресен риган
• черен пипер, сол
• 1 тиква за поднасяне
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквата и я нарязваме на кубчета. Затопляме маслото в тенджера, добавяме лука и 15 минути ги задушаваме. Слагаме тиквата и бульона. Затваряме тенджерата и готвим 20 минути.
Отцеждаме и пасираме до получаване на еднородна смес. Добавяме сметаната, подправяме със сол и черен пипер и разбъркваме добре на слаб огън.
Поднасяме в издълбана тиква, като поръсваме супата с пресен риган.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...