Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 кг тиква
• 60 г краве масло
• 1 глава нарязан лук
• 4 ч. ч. зеленчуков бульон
• 3/4 ч. ч. сладка сметана
• пресен риган
• черен пипер, сол
• 1 тиква за поднасяне
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквата и я нарязваме на кубчета. Затопляме маслото в тенджера, добавяме лука и 15 минути ги задушаваме. Слагаме тиквата и бульона. Затваряме тенджерата и готвим 20 минути.
Отцеждаме и пасираме до получаване на еднородна смес. Добавяме сметаната, подправяме със сол и черен пипер и разбъркваме добре на слаб огън.
Поднасяме в издълбана тиква, като поръсваме супата с пресен риган.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...