Кулинарни рецепти » Кашкавалки

 Кашкавалки

Продукти:

• 300 г брашно
• 300 г настърган кашкавал
• 300 г краве масло
• 2 яйца
• индийско орехче
• лют пипер

За намазване:

• 1 жълтък
• 1 с.л. прясно мляко

За поръсване:

• сусам, ким или смлени бадеми.

Начин на приготвяне:

От брашното, настъргания кашкавал, разтопеното масло и яйцата забъркваме с помощта на миксера гладко тесто. Подправяме го с индийско орехче и лют пипер. Завиваме готовото тесто във фолио и го оставяме да престои 1 час в хладилника.

След това го разточваме на кора с дебелина 5 мм и изрязваме различни фигурки. Намазваме ги отгоре с разбития с млякото жълтък и посипваме с някоя от изброените подправки.

Нареждаме кашкавалките в намаслена тава и ги печем около 10 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало