Продукти:
• 4 яйца
• 360 г брашно
• 1 бакпулвер
• 360 г краве масло
• 240 г захар
• 250 г стафиди
• 120 г захаросани плодове
• 120 г смлени лешници
• 2 ванилии
За глазурата:
• 3 белтъка
• 220 г захар
• сокът от половин лимон
Начин на приготвяне:
Смесваме брашното с бакпулвера, разтопеното масло и захарта и разбиваме добре. Прибавяме захаросаните плодове, стафидите и лешниците. След това - жълтъците и накрая - разбитите на сняг белтъци.
Изсипваме сместа в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка и печем 45 минути в умерена фурна.
След като изстине, намазваме отгоре с разбитата на сняг глазура и поставяме отново във фурната за няколко минути.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...