Кулинарни рецепти » Агнешко канапе

 Агнешко канапе

Продукти: (за 4 порции)

• 4 агнешки филенца /около 600-800 г/
• половин пакетче краве масло
• 4 филии бял хляб
• 1 скилидка чесън
• настъргана кора от половин лимон
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

За това ястие първо приготвяме специално масло, като счукваме чесъна и го смесваме с 2/3 от маслото, което предварително сме размекнали, прибавяме настърганата лимонова кора, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол, омесваме добре, правим руло, завиваме го в пергаментова хартия и оставяме в хладилника да се втвърди.

Разтопяваме в тиган останалото масло и в него запържваме агнешките филенца по 5-6 мин от всяка страна. Същевременно препичаме филийките хляб и ги разпределяме по чиниите. Върху всяка филийка слагаме по едно изпържено филенце и поръсваме с черен пипер и сол.

Изваждаме специалното масло от хладилника, разрязваме го на четири кръгчета и върху всяко филенце слагаме по едно кръгче.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало