Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 кг агнешко или телешко месо
• 600 г млади тиквички
• 1 ч.ч. доматен сок
• копър, калофер
• червен и черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме месото и го нарязваме на късове. Посоляваме го и го оставяме да престои 30 мин в доматения сок.
Нанизваме го на шишове, като между месото слагаме парчета от обелените и нарязани тиквички. Посоляваме шишовете, поръсваме ги с черен пипер и ги позапържваме в сгорещена мазнина. Изваждаме ги, потапяме за няколко минути в доматения сок и отново пържим до зачервяване.
Готовите шишове поръсваме със ситно нарязан копър, калофер и черен пипер.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...