Продукти:
• 8 яйца
• 150 г извара
• 2-3 с.л. течна сметана
• масло за пържене
• сол, черен пипер
• 2 ивици бекон (100 г)
• 2 домата
• половин глава лук
• 2 с.л. зехтин
• 2 с.л. бяло вино
• 1 скилидка чесън
• 1 ч.л. риган
• по 1 щипка босилек и захар
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и ги овкусяваме с подправките. Разтопяваме маслото в тиган и изсипваме 1/4 от яйчената смес. Запържваме само от долната страна. Получения омлет прегъваме на две, слагаме от изварата и прегъваме на още две.
Настъргваме лука и доматите. Слагаме зехтин в тигана и запържваме лука. Прибавяме накълцания бекон и чесъна и накрая наливаме виното. Овкусяваме и слагаме доматите.
Подредените сгънати омлети заливаме с доматения сос и запичаме 10 минути на 240ºС. Може да се поръсят с кашкавал.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...