Кулинарни рецепти » Царевичен омлет

 Царевичен омлет

Продукти:

• 5-6 яйца
• 1 ч.ч. царевично брашно
• 500 мл прясно мляко
• 300 г настъргано сирене или кашкавал
• мазнина за пържене
• сол

Начин на приготвяне:

Бавно изсипваме царевичното брашно в млякото, като непрекъснато бъркаме с миксер. Прибавяме разбитите яйца и посоляваме. Разбиваме добре сместа и пържим омлети във вряща мазнина.

Пълним готовите омлети с настърганото сирене или кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало