Кулинарни рецепти » Соленки за вино

 Соленки за вино

Продукти:

• 150 г краве масло
• 1/2 ч.л. сол
• 1/2 ч.л черен пипер
• 100 мл прясно мляко
• 300 г брашно

За плънката:

• 100 г краве масло
• 100 г настъргано сирене
• 100 г настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото. Прибавяме солта, черния пипер, млякото и брашното. Замесваме тесто и го разточваме на кора с дебелина 3-4 мм. Изрязваме от кората кръгчета, надупчваме ги с вилица и ги нареждаме в намаслена и набрашнена тавичка. Изпичаме ги в умерено загрята фурна.

Разбиваме маслото за пълнежа на пяна, прибавяме сиренето и кашкавала и разбъркваме много добре. Слепваме соленките две по две с приготвения пълнеж, а отгоре ги украсяваме с разбито масло и парченца кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало