Продукти:
• 3 филии сух бял хляб, без кората
• 1 кг смляно месо (говеждо или телешко)
• 1 ч.л. оцет
• 1 яйце
• 1/4 ч.ч. ситно нарязан пресен джоджен или 1 с.л. сух
• 1-2 ч.л. риган
• 4-5 ситно нарязани скилидки чесън
• 2-3 с.л. брашно
• сол
• зехтин за пържене
Начин на приготвяне:
Накисваме хляба във вода, след това леко го изстискваме. Смесваме месото, оцета, яйцето, подправките и омесваме. Оставяме в хладилник за няколко часа, за да поеме месото ароматите.
Правим кюфтенца от сместа, овалваме в брашно и пържим в зехтина.
Можем да ги изпечем в гореща фурна за 15-20 минути, но в този случай не ги овалваме в брашно.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...