Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 3 глави лук
• 2 глави чесън
• 1 голям домат
• 100 г сирене
• 1 суха червена чушка
• 1,5 к.ч. настъргана целина
• 1-2 с.л. брашно
• чубрица, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, които натриваме със сол, чубрица и черен пипер и овалваме в брашното. След това ги запържваме от всички страни в тенджера със сгорещеното олио. Прибавяме ситно нарязания лук, счукания чесън, настърганата целина, ситно нарязания магданоз и цялата суха чушка.
Наливаме 1 ч.ч. гореща вода, посоляваме на вкус и оставяме ястието да ври около 1 час на умерен огън. Десетина минути преди да отстраним от огъня, прибавяме обеления и настърган домат и натрошеното сирене. Поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...