Кулинарни рецепти » Пилешки кекс

 Пилешки кекс

Продукти:

• 1 пиле
• 1 глава лук
• 2 с. л. ориз
• 2 с. л. счукани орехи
• 10 сварени кестена, ситно натрошени
• 1 к. ч. бульон от варенето на пилето
• 1 с. л. доматено пюре
• няколко ситно нарязани листа от целина
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето и го обезкостяваме. Смиламе месото или го нарязваме на много ситно. Разбъркваме го със ситно нарязания лук, измития ориз, орехите и кестените.

Всичко това разбиваме с 1 ч. ч. бульон от варенето на пилето, към който сме добавили доматено пюре, черен пипер и ситно нарязаните листа целина. Посоляваме и изсипваме сместа във форма за кекс, която сме застлали с намазнена хартия за печене или алуминиево фолио.

Печем 30 минути в умерена сгорещена фурна. Десет минути след като извадим от фурната, го обръщаме върху дъска или плато. Поднасяме кекса цял или нарязан на филии заедно подходящ сос. Можем да го поднесем и студен като мезе към вино.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало