Продукти:
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 3 яйца
• 5 с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 бучка /колкото орех/ краве масло
Начин на приготвяне:
Намасляваме дъното на кексова форма и разстиламе вътре настъргания кашкавал на равномерен пласт. Разбиваме яйцата заедно с прясното мляко. Прибавяме брашното и разбъркваме добре.
Изсипваме сместа върху кашкавала. Отгоре слагаме парченца от маслото и печем кекса в умерено загрята фурна, докато се зачерви.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...