Продукти:
• 4 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.ч. олио
• 3 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
• 1 глава лук
• 1 червена чушка
• 1 морков
• 1 домат
• 1 стерилизирана краставичка
• 80 г шунка
• 80 г сирене
• 50 г кашкавал
• магданоз
• листа от целина
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и чушката на ситно. Натрошаваме сиренето, а шунката, краставичката, моркова и домата нарязваме на малки кубчета.
Разбиваме яйцата на пяна. При непрекъснато бъркане прибавяме олиото, киселото мляко, пресятото с бакпулвера брашно и малко сол.
Забъркваме гладко тесто и прибавяме към него нарязаните продукти заедно със ситно нарязани магданоз и листа от целина.
Изсипваме сместа в намаслена тавичка и печем в предварително загрята фурна при температура 150°С. Първите 35 мин печем кекса само отдолу, а след това още 10 мин отгоре.
Веднага след като извадим кекса от фурната, поръсваме с настъргания кашкавал.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...