Кулинарни рецепти » Пай с варени яйца

 Пай с варени яйца

Продукти:

• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 3 ч.ч. брашно
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 3 връзки магданоз
• 1 връзка копър
• 3 твърдо сварени яйца
• 100 г обезсолено сирене
• 60 г краве масло
• ким, черен пипер, вегета

Начин на приготвяне:

От брашното, киселото мляко, содата и олиото омесваме тесто, което оставяме за 30 минути в хладилника, за да се стегне. Сгорещяваме маслото и в него запържваме ситно нарязаните магданоз и копър.

Разделяме тестото на две части. Едната част разстиламе в намаслена тавичка. Върху тестото подреждаме плънката от зелениите, отгоре слагаме натрошеното сирене и нарязаните на дребни кубчета или настъргани яйца. Поръсваме с черния пипер и вегетата и покриваме с втората част от тестото. Наръсваме с ким.

Печем пая около 30 минути в предварително загрята фурна. Нарязваме го след като изстине.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало