Продукти:
• 3 ч.ч. брашно
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 пакетче краве масло
• 1-2 с.л. захар
• 3 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 250 г сирене
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 1/2 ч.л. счукан ким
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта до побеляваме. Смесваме с яйцата, които сме разбили с киселото мляко. Прибавяме натрошеното сирене и брашното със содата.
Разбъркваме много добре и изсипваме сместа в намаслена тавичка. Поръсваме отгоре с червения пипер, настъргания кашкавал и счукания ким. Печем около 20 мин в силна фурна.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...