Продукти:
• 3 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 пакетче краве масло
• половин пакетче /125 г/ маргарин
• 20 г мая
• 3 ч.ч. брашно
• 50 г сирене
• 50 г кашкавал
• 50 г шунка
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата, сипваме киселото мляко, в което сме разтворили содата, добавяме разтопените масло и маргарин, размитата с малко вода мая, настърганите сирене и кашкавал, нарязаната на съвсем малки парченца шунка, ситно скълцания магданоз и сол на вкус.
Постепенно при непрекъсната бъркане изсипваме брашното. Разбиваме сместа добре и я изсипваме в намаслена тавичка. Печем кейка в умерена фурна.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...