Кулинарни рецепти » Руладини със зеле

 Руладини със зеле

Продукти:

• 1 кг прясно зеле
• 250 г гъби
• 1 глава лук
• 50 г орехи
• 60 г краве масло или маргарин
• 4 свински медальона (по 150 г)
• 1 яйце
• 1 с. л. галета
• 400 мл гъбен бульон от кубче
• 100 мл прясно мляко
• индийско орехче, магданоз
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Бланшираме в подсолена вода 8 зелеви листа. Останалото зеле нарязваме на ивици. Нарязваме на ситно гъбите, орехите и лука.

В 30 г масло изпържваме гъбите и ги изваждаме от мазнината. В същата мазнина изпържваме лука и го оставяме да изстине. Смесваме гъбите, орехите, яйцето, галетата, солта и черния пипер. Изпържваме медальоните.

Върху 2 листа зеле слагаме 1 с. л. от гъбената смес, после 1 медальон, отгоре отново гъбена смес. Завиваме на руладини и забождаме.

Леко задушаваме нарязаното зеле с гъбения бульон, прибавяме руладините и задушаваме около 12 минути. Изваждаме руладините.

Към соса със зелето добавяме прясното мляко, ситно нарязания магданоз, индийското орехче и задушаваме. Сервираме руладините със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало