Продукти:
• 200 г зрели царевични зърна
• 4 с. л. мед
• 150 г запечени и едро счукани орехови ядки
• 100 г стафиди или нарязани сушени плодове – кайсии, смокини и др.
• сметана
Начин на приготвяне:
Сваряваме зърната от царевица, докато се разпукат и омекнат напълно, след което ги отцеждаме и оставяме да се охладят. Размесваме ги с меда, ореховите ядки и сушените плодове.
Разпределяме сместа на порции и гарнираме с бита сметана.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...