Продукти: (за 4 порции)
• 4 телешки пържоли
• 2-3 глави лук
• 3-4 скилидки чесън
• 1 ч.л. лимонов сок
• 2 ч.л. захар
• 1 ½ ч.л. мащерка
• джинджифил, пипер, сол
За приготвянето на ананаса:
• половин пресен ананас
• 5-6 дребни глави лук
• 2 с.л. краве масло или олио
• 1 ч.л. захар
• 1 щипка червен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на кубчета. Смесваме ситно нарязаните подправки и овалваме месото в тях.
Накисваме дървени шишове във вода и след това нанизваме на тях нарязания на кубчета ананас, лукът, нарязан на половинки и парченцата месо. Смесваме маслото, захарта и червения пипер.
Печем шишчетата на скара, като често ги поливаме с маслото, захарта и червения пипер.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...