Продукти: (за 4 порции)
• 4 телешки пържоли
• 2-3 глави лук
• 3-4 скилидки чесън
• 1 ч.л. лимонов сок
• 2 ч.л. захар
• 1 ½ ч.л. мащерка
• джинджифил, пипер, сол
За приготвянето на ананаса:
• половин пресен ананас
• 5-6 дребни глави лук
• 2 с.л. краве масло или олио
• 1 ч.л. захар
• 1 щипка червен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на кубчета. Смесваме ситно нарязаните подправки и овалваме месото в тях.
Накисваме дървени шишове във вода и след това нанизваме на тях нарязания на кубчета ананас, лукът, нарязан на половинки и парченцата месо. Смесваме маслото, захарта и червения пипер.
Печем шишчетата на скара, като често ги поливаме с маслото, захарта и червения пипер.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...