Продукти:
• 750 г шарено свинско месо
• 6-7 стръка праз лук
• 1 глава кромид лук
• 3-4 червени домата
• 100 г олио
• половин връзка магданоз
• половин връзка копър
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 зелена чушка
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го задушаваме в мазнината с малко топла вода. Като поомекне, добавяме ситно нарязания лук и чушката, а после и нарязания на парчета с 3-4 см дължина праз лук.
Като омекне праза добавяме настърганите домати, наситнените магданоз и копър и червения пипер. Посоляваме на вкус и доваряваме на тих огън.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...