Продукти:
• 1 кг кайма
• 1 глава лук (1 връзка пресен лук)
• 200 г доматено пюре
• 1 филия бял хляб
• 1 ч. ч. прясно мляко
• 2 с. л. брашно
• 2-3 с. л. олио
• 250 мл месен бульон
• 1-2 дафинови листа
• 5-6 зрънца черен пипер
• 2-3 скилидки чесън
• 1-2 с. л. кетчуп
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Измесваме каймата с накиснатия в млякото и изцеден хляб, ситно нарязания лук, яйцето, солта и останалото мляко. Правим кюфтета, които овалваме в брашно и пържим в сгорещеното олио. Изваждаме кюфтетата в тенджера.
В мазнината, в която сме пържили кюфтетата, запържваме 1 с. л. брашно до порозовяване. Прибавяме доматеното пюре, размито в бульона, чесъна, счукан със сол, останалите подправки. Ако кашата стане много гъста, добавяме гореща вода до желаната гъстота.
С този сос заливаме кюфтетата и ги оставяме на умерен котлон още 10-15 мин. Прибавяме кетчупа и преди сервиране ги поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...